Att köpa kök

Det är mycket att tänka på när man ska renovera eller bygga nytt kök. Det är också en affär som görs vid få tillfällen i livet och det kan därför vara svårt att på egen hand hitta rätt bland alla de val som ska göras. Att ta hjälp av en köksarkitekt är väl investerad tid.

Vi på Köksarkitekterna har lång erfarenhet av köksplanering och vet hur ett bra kök fungerar. Vi har expertkunskaper inom design, material och maskinutbud, samt är uppdaterade på de allra senaste nyheterna. Vi hjälper dig att hitta rätt lösningar för just dig och tar även ansvar för de tekniska detaljerna som mätning, planering, beställning och koordinering.

Vi är med er genom hela processen från idé till färdigt kök, som brukar gå till så här:

1. Inspireras och informeras – Resan mot ert nya kök börjar med en inspirations- och informationsinsamling. Besök köksutställningar, titta på material, dra i lådor, ställ frågor och samla så mycket information ni kan. Ta er tid att bilda er en egen uppfattning om kvalitet, stil och finesser för att komma på vad som är viktigt för just ert kök.

2. Möte med en köksarkitekt  – Vi  bokar ett personligt möte i vår köksutställning där vi pratar igenom era önskemål om ert nya kök. Till mötet tar ni med en måttsatt skiss över det utrymme där köket ska placeras.

3. Designprocessen – Efter vårt första möte börjar vi arbetet med att planera ert kök. Det tar ca en vecka från vårt första möte. Vi träffas sedan igen då vi presenterar ett förslag på disposition, samt kostnadskalkyl på ert kök. Här får vi tillfälle att diskutera konkreta idéer och lösningar och gå  in i detalj gällande inredningar och funktioner i köket. Vi pratar också om budget och tidsplan för köksprojektet.  Ett tredje möte bokas in då vi presenterar en färdig kökslösning och en komplett specificerad offert. Arbetet med att ta fram ett köksförslag och offert gör vi kostnadsfritt. Ritningar och presentationsmaterial behåller vi tills att ni skriver under beställningsavtalet. Efter beställning tillhör allt material er.

4. Beställning – När ni lägger beställningen av köket överlämnar ni köksprojektet i våra händer. Vi tar totalansvar gällande kontrollmätning, byggritningar och koordinering av alla beställda produkter och kommunicerar med inblandade hantverkare.

5. Leverans – Leveranstiderna på köksinredning från SieMatic ligger på ca 6-8 veckor beroende på modell och materialval. Köket tillverkas efter beställning och levereras med lastbil direkt från fabriken i Tyskland till adressen som köket ska installeras på, helt utan omlastningar.

6. Montering – En stor del av kökets precision och kvalitet ligger i att köket monteras korrekt. Vi kan varmt rekommendera flera duktiga hantverkare som har erfarenhet av att installera SieMatic kök. Vare sig det gäller en mindre köksrenovering, eller en större ombyggnation har vi kontakter med hantverkare som passar olika projekt.

I vilket stadie befinner du dig? Letar du inspiration så välkomnar vi dig varmt att besöka vår köksutställning, titta runt bland köksmodeller på vår hemsida, eller beställa en inspirationskatalog. Behöver du mer övertygelse kan du läsa mer om varför du ska välja SieMatic. Vill du se exempel på kök hemma hos några av våra många nöjda kunder så titta gärna in hos våra referenser. Om du redan nu drömmer om ett SieMatic kök, tveka inte: boka ett möte med en köksarkitekt!